Hétvégén jön a következő hidegfront – addig újra egyre melegebb idő, pénteken már kánikula várható

A keddi felfrissülést okozó front után szerdától máris egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk, pénteken már kánikula várható, de nyugat felől közeledik a következő hidegfront.

Szerdán

hajnalban lesz a mostani lehűlés mélypontja, amikor 6-13 fok közé süllyed a hőmérséklet. Napközben aztán a sok napsütés és a fölénk áramló melegebb levegő hatására 24-29 fok közé emelkedik a hőmérséklet, ami nagyjából meg s felel a július elején elvárhatónak. Északkeleten lehet kicsit több felhő az égen.

Csütörtökön és pénteken

az éjszakák enyhülnek, a délutáni órákban pedig csütörtökön 26-32, pénteken már 30-35 fok közötti kánikulára van kilátás sok napsütéssel, amit főként csütörtökön zavarhat északon több gomolyfelhő, de csapadékra minimális az esély.

Hétvégén

nyugat felől megközelíti és el is éri térségünket a soron következő hidegfront. Egyre valószínűbb, hogy szombaton az északnyugati-nyugati megyékben már elkezd visszaesni a hőmérséklet, vasárnapra pedig át is vonulhat a front felettünk, amely mögött országszerte felfrissül a levegő, megszűnik a kánikula. A front pontos átvonulásával kapcsolatban azonban még mindig van bizonytalanság, így egyelőre még annak is megvan az esélye, hogy egy nappal később érkezik a lehűlés.

A jövő hét első felében

a hidegfront mögött valószínűleg megint kezdődik az idei nyárra jellemző szokásos forgatókönyv, vagyis melegszik az időjárás, méghozzá egészen a soron követező front érkezéséig.