Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen időjárás valószínű július 24-ig

Valószínűleg a következő két hétben sem szűnik meg az idei nyárra jellemző változékonyság. Tartós hőhullám egyelőre nincs a láthatáron, de a hidegfrontok mellett strandidő és kánikula továbbra is várható.

Július 10 – 20

Pénteken már 30-36 fok közötti kánikulára van kilátás sok napsütéssel. A hőség még július 11-én, szombaton is kitart az ország délkeleti kétharmadán, de ekkor már eléri nyugati határainkat az a hidegfront amely 12-ére meghozza az egész ország területére a felfrissülést. A front mentén eleinte nyugaton, majd keleten is várható csapadék. Ezt követően július 13-15-e között, aztán 17-20-a között újra két hullámban melegedő tendencia látszik, amelyeket ismételten hidegfrontok szakíthatnak meg. Jelenleg úgy tűnik, hogy a 17-20-a közötti felmelegedés lehet erősebb, ekkor emelkedhet újra kánikula magasságba a hőmérséklet, és az ezt lezáró hidegfront lehet markánsabb is.

Július 21 -24

A július 20-ai újhold környékén, illetve az után növekszik a csapadék valószínűsége, és ezzel az átlagosnál kissé hűvösebb, záporokkal, zivatarokkal tarkított, inkább kora nyárias hangulatú időszak veheti kezdetét, amely július utolsó hetét is meghatározhatja majd.