A hét második felében kissé hűvösebb, változékony idő jön

Tovább folytatódik az idei nyárra jellemző meglehetősen mozgalmas időjárás. Szerda estig még marad a nyugodt, lassan melegedő tendencia, aztán csütörtöktől itt az újabb változás, ami nem a nyaralóknak kedvez.

Szerdán

a friss (10-12 fok körüli) hajnal után délutánra 25-30 fok közé melegszik a levegő, és ez utóbbi megfelel a július közepén elvárhatónak. A több órás napsütés mellett időnként ugyan megnövekszik a felhőzet, de esetleg csak nyugaton fordulhat elő egy-egy nyárias zápor.

Csütörtökön

nyugat felől egy hidegfront érkezik, így eleinte csak nyugaton, aztán délutántól már máshol is egyre több felhő lesz az égen, és szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, miközben nyugat felől mérséklődik a nappali felmelegedés. A Dunántúlon 21-26, míg a Dunától keletre a front előtt még 26-30 fok valószínű.

Pénteken

országszerte 20-25 fok közé esik vissza a maximum hőmérséklet, és a gyakran megnövekvő felhőzetből több helyen számíthatunk záporokra főként a nap első felében.

Hétvégén

lassan, fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés: szombaton 22-27, vasárnap 24-29 fok valószínű, és ezzel együtt a csapadékhajlam, valamint a felhőzet mennyisége is csökken. Szombaton még szórványosan, vasárnap már csak helyenként van esély záporokra, kisebb esőre.