A hét elejére átmenetileg visszatér a 30 fok közeli nyár, aztán hidegfront jön

A hűvös hétvége után a jövő hét elején átmenetileg javulás kezdődik, de ez nem is tart sokáig, ugyanis szerdán egy hidegfront máris megfékezi a felmelegedést.

Vasárnap

a szombatinál már kicsit melegebb, de még nem júliusi időre van kilátás. A reggeli 12-17 fok után délutánra 21-27 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Az ország nagy részén még mindig a felhők lesznek túlsúlyban, és több helyen, nagyobb eséllyel a Dunától keletre fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A Dunántúlon ugyanakkor valamivel kisebb a csapadék valószínűsége és itt süthet ki hosszabb időszakokra a Nap.

Hétfőn és kedden

a fokozatos javulás és felmelegedés lesz időjárásunk fő jellemzője. Hétfőn 25-30, kedden már 27-32 fok közötti maximumokra van kilátás. Hétfőn a több órás napsütés mellett még szórványosan, kedden viszont már csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok, így keddre már az ország jelentős részén tökéletes strandidő alakulhat ki.

Szerdán

egy mérsékelt erősségű hidegfront éri el térségünket, ezért nyugat-északnyugat felől már gyakran megnövekszik a felhőzet, és szórványosan záporok, zivatarok alakulhatnak ki megélénkülő északias szél kíséretében. A nappali felmelegedés 23-29 fok közé mérséklődik.

Csütörtöktől – vasárnapig

összességében az átlagosnál kissé hűvösebb, 26-27 fok körüli nappali felmelegedésre és friss (13-15 fok körüli) éjszakákra van kilátás. Kezdetben csak helyenként, majd a hét végéhez közeledve ismét egyre nagyobb eséllyel fordulhatnak elő záporok, zivatarok.