Marad a változékony júliusi idő – a hétvége első felében várható a legtöbb helyen csapadék

Csütörtökön

a reggeli 13-20 fokról délutánra 25-31 fok közé melegszik a levegő. A több órás napsütést gomolyfelhők zavarják. A legtöbb felhő az ország déli-, valamint középső megyéiben képződik, és ezeken a tájakon a legnagyobb a záporok, zivatarok esélye, míg máshol csak néhol kell számítani a kialakulásukra.

Pénteken

kezdetben még napos-gomolyfelhős idő várható, és újra 28-29 fok köré melegszik a levegő. A délutáni órákban aztán nyugat felől erős felhősödés kezdődik, és eleinte csak a Dunántúlon, estétől már máshol is egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra készülni. Ebből a csapadékzónából már nagy területen hullhat kiadós mennyiség.

Szombaton

eleinte borongós, többfelé csapadékos időre van kilátás, aztán nyugat felől csökken, szakadozik a felhőzet, és egyre inkább kelet felé húzódik vissza a csapadékzóna, amelyből továbbra is több helyen hullhat jelentős mennyiségű csapadék. Általában 21-29 fok között alakul a maximum hőmérséklet, a tartósan borult, esős tájakon lesznek az alacsonyabb értékek.

Vasárnap

már országszerte bízhatunk hosszabb napos időszakokban, azonban elszórt jelleggel még kialakulhatnak záporok. 25-30 fok közötti nappali felmelegedésre van kilátás.