A hét nagy részében a nyaralóknak kedvez az időjárás

Most már nagyon valószínű, hogy szombatig komoly, drasztikus lehűlés nem érkezik, így ezen a nyáron először tartósabban a nyaralóknak kedvez az időjárás.

Kedden

a hajnali 13-18 fokról délutánra a sok napsütés és az élénk délies széllel érkező meleg levegő hatására már 28-33 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Kicsit több gomolyfelhő az ország keleti felén képződhet, de ott is csak elvétve érkezhet egy-egy frissítő zápor.

Szerdán

az ország nagy részén még mindig több órára kisüt a Nap és 29-35 fok közé melegszik a levegő. Egy közeledő gyengülő hidegfront miatt azonban erősödő gomolyfelhő-képződésre és délutántól elszórtan záporokra, zivatarokra számíthatunk.

Csütörtöktől – vasárnapig

a gomolyfelhők mellett a napsütés lesz túlsúlyban. A nappali felmelegedés többnyire 30 fok közelében alakulhat, a hét vége felé közeledve ismét emelkedő, helyenként 33-34 fokot is elérő értékekkel. Nyárias záporok, zivatarok szombatig csak helyenként zavarhatják a nyaralóidőt. Ebben a helyzet változás majd vasárnap-hétfő környékén jöhet, amikor egy hidegfront közelíti meg térségünket, amely zivatarokat és felfrissülést hozhat.