A hét első felében még többfelé csapadék, aztán meleg, napos idő

Hétfőn

főként az ország északi-, valamint nyugati felén lesz több felhő az égen, és ott számíthatunk több helyen záporokra, zivatarokra. Az ország déli felén ugyanakkor több napsütés várható és csak néhol alakulhat ki csapadék. Reggel 15-20, délután 26-32 fok várható, délen a magasabb értékekkel.

Kedden

gyakran zavarják felhők a napsütést és ekkor már országszerte többfelé fordulhat elő zápor, zivatar. A hajnali 15-20 fokról délutánra 25-30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán

eleinte még többfelé várható csapadék, aztán nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet mennyisége, és egyre inkább már csak keleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A nappali felmelegedés 24-30 fok között mozoghat.

A hosszú hétvégén

összességében száraz, egyre melegebb időre van kilátás sok napsütéssel. Csütörtökön lehet eleinte még keleten egy-egy zápor. Éjszakánként 13-20, délutánonként pedig kezdetben 26-31, szombaton már 28-34 fok valószínű. Vasárnap kezd el bizonytalanabbá válni a helyzet, amikor nyugat felől egy hidegfront közel kerül hozzánk. Abban azonban még van bizonytalanság, hogy ez a front mikor éri el térségünket. Legkorábban vasárnap, legkésőbb a jövő hét első felében kezdődhet változás. A hosszú hétvége nagy részében tehát valószínűleg kitart a nyaralóidő.