Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen idő valószínű szeptember 3-ig

Még vannak tartalékai az idei nyárnak. Strandidő és kánikula még lesz, extrém forróságra ugyanakkor már kicsi az esély. A következő kéthetes időszakban is megmarad a változékonyság és már egy kis ízelítőt is kaphatunk az őszből.

Augusztus 20 – 28

A hosszú hétvége nagy részében, vagyis szombat estig meleg, napos idő várható kezdetben 29, majd 32 fok körüli maximumokkal. Augusztus 23-25-e között eleinte nyugaton majd keleten is mérséklődik a nappali felmelegedés, miközben növekszik a záporok, zivatarok esélye. Ezt követően nagyjából augusztus 27-28-áig ismét melegedő tendencia valószínű több napsütéssel, kevesebb záporral.

Augusztus 29 – szeptember 3

Az augusztus 29-szeptember 3-a közötti időszakban már egy markánsabb lehűlést és ezzel együtt csapadékot hozó hidegfront vethet véget a kellemes nyárutónak. A hidegfront érkezésének pontos időpontja még bizonytalan, azonban nagyon valószínű, hogy ebben a periódusban kaphatunk egy kis őszies ízelítőt. Ez a hidegfront jó eséllyel még nem a végleges évszakváltó hidegfront lesz, ugyanis szeptember első felében újra visszamelegedhet a levegő.