Hétvégére visszatér a nyárias idő, de már szelídebb formában

A keddre érkezett markáns lehűlés után a hét közepén még mérsékelt lesz a nappali felmelegedés, aztán a hét végéhez közeledve lassan, fokozatosan emelkedik a hőmérséklet. Kellemes, nyárias hangulatú időszak kezdődik, de az elmúlt napokhoz hasonló hőség már nem tér vissza.

Szerdán

már kifejezetten őszies (6-14 fok) lesz a reggel, helyenként pára-, illetve ködfoltokkal, és délután is mérsékelten meleg, 20-25 fok közötti időjárás vár ránk. Időnként magas szintű felhőzet szűri a napsütést, sőt keleten-északkeleten erősebb gomolyfelhősödés is valószínű, ahol kialakulhat egy-egy zápor.

Csütörtökön

az időnként megnövekvő felhőzetből helyenként zápor előfordulhat. A hajnali 7-12 fokról délutánra 20-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Péntektől – vasárnapig

az éjszakák fokozatosan enyhülnek, délutánonként pedig eleinte 24-25, majd 26, végül 27-28 fok körüli nyárias értékeket mérhetünk. Általában a napsütés lesz túlsúlyban, de vasárnap délutántól már növekszik a záporok, zivatarok esélye.

Szeptember második hetében

előreláthatólag folytatódik a kellemes, sőt két hullámban is tovább melegedő nyárias időjárás, azonban két alkalommal is érintheti egy-egy gyenge hidegfront térségünket, amelyek mentén növekszik a záporok valószínűsége, de ezek a frontok csupán néhány fokos átmeneti felfrissülést hozhatnak, vagyis nem zavarják tartósan a szeptemberi nyárutót.