A hét közepéig még marad a 30 fok közeli nyár, aztán lehűlés jön

A hét első felében még kitart a hosszúra nyúlt szeptemberi nyár, aztán csütörtökön egy hidegfront éri el térségünket, amely meghozza az őszies fordulatot.

Hétfőtől – szerdáig

még nem sok változást tapasztalhatunk. Folytatódik az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb, nyárias időjárás sok napsütéssel, kevés felhővel, csapadék nélkül. Éjszakánként általában 9-17, délutánonként pedig 26-32 fok várható.

Csütörtökön

az ország nagyobbik délkeleti felén-kétharmadán még kitart a kellemes, 25-30 fok közötti meleg több órás napsütéssel. Északnyugat felől a közeledő hidegfront hatására ugyanakkor már növekszik a felhőzet mennyisége, és eleinte csak északon és nyugaton, estétől már máshol is elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, miközben északnyugatira forduló széllel megkezdődik a hideg levegő beáramlása.

Péntektől – vasárnapig

a korábbiaknál már jóval hűvösebb, 20 fok körüli nappali felmelegedésre van kilátás, ami már kissé alacsonyabb is az évszakos átlagnál. A hétvége elején szinte mindenhol 10 fok alatti, a fagyzugos, szélcsendes völgyekben akár 0 fok közeli hajnalokra is számíthatunk. A csapadék mennyisége még bizonytalan. Az átvonuló hidegfront után inkább a száraz időjárás tűnik valószínűbbnek, de szombat környékén átmenetileg újra nedvesebb levegő kerülhet fölénk.