Péntekig gyakran felhős, átlagos őszi idő, majd a hétvégére felmelegedés várható

Péntekig kisebb hullámzás mellett összességében az ilyenkor szokásos 20 fok közelében alakul a nappali felmelegedés, a hétvégére aztán melegedés valószínű.

Hétfőn

hajnalban és reggel egy délnyugat felől érkező csapadékzónából többfelé, de nagyobb eséllyel az ország nyugati kétharmadán kell esőre, záporra számítani, miközben sokfelé megerősödik a keleties szél. Hétfőn napközben aztán a felhős időszakok mellett időnként már kisüthet a Nap, azonban délutántól elszórt jelleggel országszerte előfordulhatnak záporok, zivatarok. Reggel 7-13, délután 16-23 fok várható, de délkeleten akár ennél kicsit magasabb érték sem kizárt.

Keddtől – péntekig

éjszakánként 6-13, délutánonként pedig 16-23 fok között alakul a hőmérséklet. Alapvetően a felhők lesznek túlsúlyban, ezen belül is a keleti megyékben várható a legkevesebb napsütés, és mindvégig ott kell nagyobb valószínűséggel esőkre, záporokra készülni, míg nyugat felé haladva csökken a felhők mennyisége és csapadék esélye.

Hétvégén

egy nyugat felől közeledő frontzóna előtt délies áramlással felmelegedés kezdődik. Ennek mértéke még bizonytalan: legalább 20-25, de akár 23-28 fok közé, vagyis nyárias magasságokba is erősödhet a maximum hőmérséklet. Vasárnapra ugyanakkor már meg is érkezhet a front felhő-, és csapadékzónája, így ekkortól újra növekszik a záporok esélye, azonban komoly lehűlésre utaló jelzés egyelőre nem látszik.