Nyugodt, egyre melegebb időt tartogat az előttünk álló hét, a végén változással

Az elmúlt hét borongós, esős időjárása után végre fellélegezhetünk: a következő napokban már elkerülik térségünket a frontok. Eseménytelen, kellemes őszi időszak következik. A következő markánsabb front majd a hét végén közelíti meg térségünket.

Hétfőtől – péntekig

összességében csendes, fokozatosan melegedő tendencia valószínű: a hét első napjaiban 11-17, majd szerdától az ország nagy részén már inkább 15-22 fok közötti maximumokra számíthatunk egyre élénkebb délies széllel. Az éjszakák kezdetben csípősek (-1,+6 fok) lesznek, majd a minimumok is egyre többfelé 5-10 fok közé enyhülnek. Az éjszakai órákban ugyanakkor többfelé képződhet köd, amelynek egy része helyenként napközben is megmaradhat, illetve a belőle képződő rétegfelhőzet szűrheti a napsütést. A felhősebb, párás tájakon kevéssel 15 fok alatt maradhatnak a maximumok.

A hétvégén

már egy hidegfront közeledik felénk, amely legkorábban szombaton, legkésőbb vásárnap-hétfő környékén érheti el térségünket. A front mentén ismét növekszik a csapadék esélye, és ezzel együtt lehűlésre is számíthatunk, de ennek mértéke még bizonytalan. A hónap legvégére/november elejére viszont nagyobb eséllyel már markánsabb lehűlés körvonalazódik.