November első hete igazi őszies, majd késő őszies időt tartogat

Előreláthatólag szélsőségektől mentes, kezdetben az átlagosnál enyhébb, majd nagyjából annak megfelelő, végül annál kissé hűvösebb őszi napokat tartogat november első hete.

Vasárnap

reggelre a Dunától keletre -1,+4, a Dunántúlon 5-10 fok közé csökken a hőmérséklet, és főként a kevésbé felhős keleti tájakon képződnek ködfoltok. Napközben az ország nyugati területei felett lesz több felhő, míg kelet felé haladva egyre hosszabb napos időszakokban bízhatunk. Számottevő csapadék nem várható, de estétől északnyugaton már eleredhet az eső. Fokozatosan mérséklődik az északnyugati szél. Délután 10-15 fok lesz.

Hétfőtől – szerdáig

Alapvetően a felhők lesznek túlsúlyban, többfelé lesz párás a levegő, és csak rövid napos periódusokra számíthatunk. Főként hétfőn várható több helyen kisebb csapadék, aztán átmeneti szünet után szerdán nyugat felől érkezik elszórtan eső, zápor. Éjszakánként 5-12, délutánonként pedig általában 10-15 fok közötti hőmérséklet várható, azonban a hét első napjaiban nyugaton és délen akár 15-19 fok közötti értékeket is mérhetünk.

csütörtöktől – vasárnapig

már az északnyugat felől érkező hidegebb levegő lesz időjárásunk fő meghatározója. Kezdetben még több helyen lehet csapadék, majd a hétvégére szárazabbra fordulhat az idő. A nappali felmelegedés eleinte 8-13, majd 6-12 fok közé mérséklődik, és ezzel együtt hétvégén az ország egy részén már gyenge éjszakai fagyok sem kizártak.