A felemás kedd után a hét közepén hidegfront hoz többfelé csapadékot és lehűlést

Kedden

a hajnali pára- és ködfoltok az ország nyugati-, valamint déli felén nagy területen feloszlanak, és több órára kisüthet a Nap, a hőmérséklet pedig 16-21 fok közé emelkedik. Az ország északkeleti-, illetve középső tájain ugyanakkor több helyen tartósan felhős, párás maradhat az idő, és 10-15 fok között alakulnak a maximumok.

Szerdán

már az ország nagy része felett borult lesz az ég, és a nap második felében a közeledő hidegfront hatására az északi-, illetve nyugati megyékben egyre többfelé elered az eső. Reggel 6-11, délután 10-16 fok várható.

Csütörtökön

eleinte többfelé várható eső, zápor, majd a csapadékzóna fokozatosan kelet felé húzódik vissza, és nyugat felől már elkezd felszakadozni a zárt felhőtakaró. Az élénk-erős északias széllel 10 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés.

Péntektől

szárazabb, mérsékelten meleg, tartósan eseménytelen novemberi időre van kilátás, a hét végétől fokozódó ködhajlammal. Éjszakánként már az ország nagy részén 0 fok közelébe, többfelé kevéssel fagypont alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála. Délutánonként jellemzően 10 fok körüli értékek várhatóak.