Hétvégétől kora téliesre fordul az időjárás

Pénteken hidegfront vonul át felettünk, amely mögött hétvégére jelentősen visszaesik a hőmérséklet, így szombattól már hamisítatlan kora télies hangulatú időjárás van kilátás.

Szerdán és csütörtökön

még eseménytelen, nyugodt, enyhe időben lesz részünk. Éjszakánként újra egyre többfelé képződik köd, és jellemzően -1,+5 fok közé süllyed a hőmérséklet. Szerdán inkább csak északkeleten, csütörtökön már nagyobb területen maradhat napközben is borongós, párás ködfelhős az idő, míg az ország többi táján kellemes, napos időre van kilátás. Délutánonként a napsütötte vidékeken általában 10-13 fok közé emelkedik a hőmérséklet, míg a felhős tájakon kevéssel 10 fok alatt marad. Csütörtök este északnyugat felől hidegfront érkezik.

Pénteken

a hajnali óráktól kezdve az érkező hidegfront hatására egyre többfelé várható eső, zápor, amit az Északi-középhegység térségében, sőt kis eséllyel akár az attól délre-délnyugatra lévő síkvidéki területeken is átmenetileg havaseső, havazás válthat fel. Az élénk-erős északias széllel 4-9 fok közé mérséklődik a maximum hőmérséklet.

Hétvégén

már kifejezetten hűvös, kora télies hangulatú időre van kilátás fagyos (0,-6 fok közötti) éjszakákkal és +5,+6 fok körüli nappalokkal. A szabadba készülőknek azonban jó hír, hogy a változóan felhős ég mellett több órás napsütésre van kilátás, csapadékra pedig kicsi az esély.

A jövő hét első felében

egy újabb hidegfront érkezése valószínű, így ismét növekszik a felhőzet mennyisége és a csapadék esélye, amely az ország egy részén akár vegyes halmazállapotú is lehet.