Hétvégén fagyos éjszakák, hűvös nappalok, de sok napsütés is várható

Pénteken

napközben északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, de a középső-, valamint keleti megyékben még a kora esti órákig sok felhő marad az égen, és ezeken a tájakon elszórtan számíthatunk esőre, záporra. Az Északi-középhegység térségében havaseső, hó is előfordulhat. Az élénk-erős északias szélben 5-9 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

Szombaton

hajnalban a derült égbolt alatt már 0,-5 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugos, szélcsendes tájakon akár -5 fok alatti fagy sem kizárt. Délutánra a sok napsütés ellenére is csupán +6 fok köré melegszik a levegő, ami egyébként nagyjából meg is felel a november utolsó harmadában elvárható értéknek.

Vasárnap

továbbra is nyugodt, eseménytelen, mérsékelten meleg időre van kilátás, reggel 0,-6, délután +4,+8 fok közötti hőmérséklettel. A kezdeti napos-változóan felhős idő után délutántól növekszik a felhők mennyisége.

Kilátások a jövő hétre

A jövő hét elején egy gyenge érintő hidegfront miatt több felhő lesz felettünk, amelyből főként északon-északkeleten van esély kisebb esőre, záporra, sőt a hegyekben akár havasesőre, hószállingózásra. Ezt követően, a hét közepén nyugodtabb, eseménytelen napok következnek fokozódó ködhajlammal. Éjszakánként -4,+4, délutánonként +3,+10 fok között alakul a hőmérséklet. A tartósan felhős, párás vidékeken az alacsonyabb, míg a napsütötte tájakon a 10 fok közeli értékekkel. A hét vége felé növekedhet a csapadék esélye, mivel enyhébb, nedves légtömegek közelítik meg térségünket, így az esetleges csapadék is inkább eső formájában érkezhet.