Csapadékosra és hűvösebbre fordul, de még így is az átlagosnál enyhébb marad az idő

A száraz, meleg hétvége után hétfőtől már hűvösebb és nedvesebb légtömegek érkeznek fölénk, de még így is marad az ilyenkor elvárható 4 fok körüli értékeknél pár fokkal enyhébb időjárás.

Hétfőn

sok felhő lesz felettünk, amelyből többfelé számíthatunk esőre, záporra. Inkább csak délutántól kezd nyugat felől csökkenni a csapadékhajlam és ezzel együtt szakadozni a felhőtakaró. Reggel 0,+8, délután 6-11 fok várható.

Kedden

eleinte keleten még lehet kisebb eső, majd napközben a felhős időszakok mellett már országszerte kisüthet rövid időre a Nap. Hajnalban 0,+5, délután 5-10 fok várható.

A hét közepén

ismét nedves légtömegek érik el térségünket, így újra beborul az ég, és többfelé több alkalommal valószínű eső, amely az ország egy részén kiadósnak ígérkezik. A magasabb hegycsúcsainkon, illetve csütörtökön meglepetésszerűen néhol akár síkvidéken sem kizárt, hogy átmenetileg havaseső/hó is előforduljon. Éjszakánként többnyire kevéssel 0 fok felett, délutánonként pedig továbbra is az 5-10 fok közötti tartományban alakul a hőmérséklet.

A hét második felében

továbbra is a felhők lesznek túlsúlyban, és átmeneti szünet után ismét nedvesebb levegő áramlik majd fölénk, ezért újra számíthatunk csapadékra, de ennek mennyisége még bizonytalan. A nappali felmelegedés lassanként egy-egy fokkal mérséklődik, de komoly, drasztikus lehűlésre a jövő héten még kicsi az esély.