Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen időjárás valószínű december 20-ig

Az előttünk álló kéthetes időszak első felében még változékony, gyakran csapadékos, kissé enyhe időre van kilátás, majd a hónap közepére egyre inkább a párás, szürke, eseménytelen idő válhat jellemzővé fokozódó ködhajlammal. Napsütésből sajnos nem jut sok.

December 7 – 13

December második hetében több hullámban is nedves légtömegek érkeznek, így összességében sok felhő borítja az eget, kevés napsütés kedden valószínű. Először a hét elején, majd átmeneti szünet után a hét közepén számíthatunk többfelé esőre, amit a hegyekben, illetve csütörtöktől kis eséllyel néhol akár síkvidéken is felválthat átmenetileg havaseső/hó, de nem ez lesz a meghatározó. Éjszakánként 0,+5, délutánonként általában +4,+10 fok között alakul a hőmérséklet.

December 14 – 20

A hónap közepén az anticiklonális hatások erősödhetnek térségünkben, ami azt eredményezi, hogy csendes, párás, borongós, többfelé ködös időre van kilátás. A nappali felmelegedés ennek megfelelően a 0,+5 fok közötti tartományba csökkenhet, de az átmenetileg napos körzetekben ennél melegebb is lehet. Nagyobb (70%-os) eséllyel az itt felvázolt eseménytelen időjárás kitart az időszak nagy részében, azonban kis (30%-os) valószínűséggel december 17-e környékén az északról elinduló hideg légtömegek már elérhetik térségünket is.