Újabb csapadék érkezik – a hegyekben és nyugaton akár síkvidéken is havaseső, havazás lehet

Délnyugat felől mediterrán ciklon éri el térségünket, így csütörtök délig sokfelé kell esőre számítani, többfelé kiadós mennyiségben. Ugyanakkor a hegyvidéki területeken havazásra, a Dunántúl egyes tájain síkvidéken is havasesőre van esély.

Szerdán

délutántól délnyugat felől egyre többfelé ered el az eső, amit az Alpokalja térségében estétől már havaseső, havazás válthat fel. +2,+10 fok között alakul délután a hőmérséklet.

Csütörtökön

a nap első felében országszerte sokfelé kell ismétlődő esőre számítani, de a magasban érkező hidegebb levegő hatására a hegyvidéki területeinken havazásra van kilátás. Különösen a Dunántúl nyugati felén pedig síkvidéken is keveredhetnek hópelyhek az esőcseppek mellé. Csütörtökön napközben dél-délnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, legkésőbb az északi megyékben. Hajnalban 0,+5, délután +2,+8 fok közötti hőmérséklet várható.

Péntektől

eseménytelenebb, továbbra is többnyire felhős időre van kilátás, kevés napsütéssel. Csapadék már csak elvétve lehet kis mennyiségben. A jövő hét elejétől egyre inkább fokozódik a ködhajlam. Éjszakánként 0 fok körül, illetve kevéssel a felett váható a hőmérséklet, míg a nappali felmelegedés többnyire +4,+9 fok között alakul, azonban a jövő héten a tartósan ködfelhős tájakon ennél már hidegebb is lehet.