Karácsony előtt enyhülés, aztán lehűlés valószínű

Továbbra is úgy tűnik, hogy az ünnepek előtt változékonyabbra fordul időjárásunk: eleinte enyhülésre, majd lehűlésre számíthatunk. Részletek az alábbiakban.

December 14 – 20

Az előttünk álló héten nem sok eseményt tartogat az időjárás Magyarországon. Tartósan nyugodt, párás, felhős, időnként ködös időre van kilátás. Éjszakánként 0, míg délutánonként 4 fok közelében alakul a hőmérséklet. Csak kevés körzetben süthet ki a Nap és emelkedhet ennél magasabbra a hőmérséklet. Legkorábban a hét végétől kezdődhet változás.

December 21 – 28

December 20-a után már közelebb kerülnek hozzánk a légköri frontok, így változékonyabbra fordulhat időjárásunk. Kezdetben enyhülés valószínű, az átlagosnál pár fokkal magasabb hőmérsékletek várhatóak. A karácsonyi ünnepek alatt aztán észak felől már hidegebb légtömegek érhetik el térségünket, és ezzel együtt a csapadék valószínűsége is növekszik. Kedvező esetben az ország egy részén kialakulhat havazás, tehát még mindig megvan az esélye (kb. 60%) annak, hogy lássunk havat karácsonykor. Az év végéhez közeledve aztán ismét egyre inkább a párás, szürke, egyhangú időjárás válhat jellemzővé.

Fotó: Pixabay