Egyre valószínűbb, hogy az ünnepek előtt megérkezik az időjárás-változás

Továbbra is úgy tűnik, sőt egyre valószínűbb, hogy karácsony előtt már változékonyabbra fordul időjárásunk: először felmelegedésre, majd lehűlésre van kilátás, és még mindig van esély arra, hogy havat is lássunk.

December 20-ig eseménytelen

A hét végéig még nem sok változás várható időjárásunkban. Marad a tartósan borongós, párás, többfelé ködös időjárás, szitálással és 4-5 fok közeli maximumokkal, valamint ennél pár fokkal alacsonyabb minimumokkal.

A jövő hét első felében

nyugat felől már közelebb kerülnek hozzánk a légköri frontok, így a szitálás mellett már több alkalommal is számíthatunk esőre, záporokra. Ezzel együtt pedig enyhülés is várható, amely valószínűleg december 23-án éri el tetőpontját, amikor már 8-10 fok köré erősödhet a nappali felmelegedés, és ekkor már időnként a Nap is kisüthet végre.

A karácsonyi ünnepek alatt

egy hidegfront érkezése várható, amely többfelé okoz majd csapadékot. Ez a csapadék kezdetben eső formájában hullik, majd a hideg levegő beáramlásával az esőt már az ország egy részén havaseső, havazás válthatja fel, miközben a nappali felmelegedés fokozatosan mérséklődik. A front átvonulásával, valamint a csapadék térbeli és időbeli eloszlásával kapcsolatban még van bizonytalanság, mindenesetre továbbra is van esély rá, hogy az ország egy részén lássunk hópelyheket különösen az ünnepek második felében.