Véget ér az egyhangúság – jelentős enyhülés aztán lehűlés következik

A tartósan eseménytelen időszak után keddtől mozgalmasabb időjárás veszi kezdetét: eleinte jelentős felmelegedésre, majd lehűlésre van kilátás.

Kedden

még mindig sok felhő lesz felettünk, de ezek a felhők már egy melegfronthoz köthetők. Több helyen, de nagyobb eséllyel az ország északi harmadán/felén fordulhat elő eső, zápor és a reggeli 0,+5 fokról már +3, +9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán

délnyugat felől már időnként felszakadozik a zárt felhőzet és az ország délnyugati kétharmadán hosszú idő után időnként a Nap is kisüthet. Eső, zápor inkább már csak északkeleten várható, ahol még borult marad az ég. A fagymentes éjszaka után az élénk délnyugati szélben jellemzően 10 fok köré melegszik a levegő, de délnyugaton pár fokkal melegebb, északkeleten kissé hűvösebb lehet ennél.

December 24-én, csütörtökön

még 5-11 fok közötti nappali felmelegedés várható, de északnyugat felől már közeledik felénk a karácsonyi hidegfront, így fokozatosan beborul az ég, és délutántól már egyre többfelé várható eső, zápor, amit az éjszakai órákban főként a magasabban fekvő tájakon már havaseső, havazás válthat fel.

December 25-én, pénteken

Az északnyugatira forduló széllel már hidegebb levegő árasztja el térségünket, így +4 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés. Főként a nap első felében kell többfelé csapadékra számítani, amely a hegyekben nagy valószínűséggel havazás lesz. Síkvidéken ugyanakkor még mindig bizonytalan a halmazállapot-váltás kérdése, ugyanis a hideg levegő érkezésével párhuzamosan a csapadékzóna is dél felé húzódik.

December 26-án, szombaton

szeles, hűvös, nagyjából december végének megfelelő időjárásra van kilátás. Reggel -5,0, délután 0,+5 fok közötti hőmérséklet várható. A változóan felhős égből helyenként hózáporok színesíthetik az ünnep utolsó napját, de emellett több órás napsütésre van kilátás.