Szerdán végre többfelé kisüthet a Nap – délnyugaton akár +14 fok is lehet

Szerdán

az ország délnyugati kétharmadán már időnként felszakadozik a felhőtakaró, így ezeken a tájakon végre időnként előbújhat a Nap, délnyugat-nyugat felé haladva a legnagyobb eséllyel. Az ország északkeleti harmadán ugyanakkor marad a borongós, párás idő elszórtan kisebb esővel, záporral. A maximumok ennek megfelelően a borult északkeleti megyékben 5-9, az ország többi részén 9-14 fok között tetőznek, délnyugaton a legmagasabb értékekkel.

Csütörtökön

északnyugat felől megérkezik a hidegfront, ezért fokozatosan mindenhol beborul az ég, és a nap második felében egyre többfelé kell esőre záporra számítani: északon 5-10, délen még 10-13 fok valószínű.

Pénteken

élénk-erős északias széllel +4,+5 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés. Kezdetben még többfelé, majd egyre inkább az ország déli felén várható csapadék, ami egyre nagyobb valószínűséggel eső formájában hullik. Most már csak arra van esély, hogy a csapadékhullás megszűnése előtt válthat át helyenként havasesőbe, illetve a Mecsek térségében havazásba az eső. Délután ugyanakkor az ország északi felén egy-egy hózápor nem kizárt.

Hétvégén

már hűvös, szeles, „december végi” időre van kilátás éjszakánként -3, délutánonként +3 fok körüli hőmérséklettel. Az időnként megnövekvő felhőzetből mindként nap előfordulhat helyenként hózápor, hószállingózás, emellett pedig több órás napsütésben bízhatunk.