Többfelé kiadós esővel érkezik a hidegfront – az ünnepekre visszatér a télies idő

December 24-én, csütörtökön

a nap második felében északnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra. Főként az esti-éjszakai órákban a Dunántúlon jelentős mennyiségű csapadék lehullására van esély. Az esti órákban 4-9 fok várható.

December 25-én, pénteken

hajnalban még többfelé várható eső, majd észak felől gyorsan megszűnik a csapadék, amely ekkor a Dunántúl magasabban fekvő vidékein havazás, havaseső formájában hullhat. Egész nap sok felhő marad az égen, délután a Dunántúlon újra van esély vegyes halmazállapotú csapadékra. Reggel és délután egyaránt +5 fok körül alakul a hőmérséklet.

December 26-án, szombaton

a front mögött már szeles, hűvös időre van kilátás több órás napsütéssel, felhőátvonulásokkal, amiből főként keleten fordulhatnak elő héhol hózáporok. A hajnali -4,+1 fokról délutánra már csak 0,+5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap

a fagyos -2,-10 fok közötti hajnal után délután -1,+4 fok közötti télies hőmérséklet várható. Egy tőlünk délkeletre található ciklon hatására ismét egyre több felhő érkezik fölénk, amelyből főként az ország délkeleti kétharmadán fordulhat elő elszórtan havazás, hószállingózás, esetleg havaseső.

Az év utolsó napjaiban

enyhülés várható szórványos esővel, záporral, a hegyekben átmenetileg vegyes halmazállapotú csapadékkal.