Tartósan enyhe, változékony marad az időjárás az újév első napjaiban is

Az elmúlt napokban kezdődött felmelegedéssel az átlagosnál enyhébb, változékony időszak vette kezdetét. Komoly télies fordulatra a következő egy hétben minimális az esély, de kisebb lehűlések érkeznek majd.

December 30-án, szerdán

a borult égből több helyen várható ismétlődő eső, zápor, főként keleten hullhat nagyobb mennyiség. A legmelegebb órákban 6-11 fok lesz.

December 31-én, csütörtökön

hajnalban 0,+6, délután +3,+8 fok közötti hőmérséklet valószínű. Továbbra is sok felhő lesz felettünk, és főként az ország középső-, valamint keleti felén kell újabb esőre készülni, de az Északi-középhegység térségében havaseső, havazás sem kizárt.

Január 1-jén, pénteken

szárazabb, kissé hűvösebb légtömegek áramlanak fölénk, ezért már időnként felszakadozik a felhőzet, és rövid időre kisüthet a Nap is. Kisebb csapadék még keleten lehet kezdetben. Reggel -4,+3, délután +2,+7 fok közötti hőmérsékletre van kilátás.

Az újév első napjaiban

folytatódik a változékony, gyakran csapadékos időjárás kissé hullámzó, de összességében az ilyenkor szokásosnál magasabb hőmérséklettel. A csapadék halmazállapota döntően folyékony lesz, azonban az átmeneti lehűlések alkalmával a hegyekben, illetve kis eséllyel északon és nyugaton havaseső, hó is lehet, de nem ez lesz a jellemző.

Fotó: Pixabay