Pénteken a Dunántúlon, majd vasárnap-hétfőn délen van esély havazásra, havasesőre

Pénteken

sok felhő borítja az eget, inkább csak északon számíthatunk kevés napsütésre. Elsősorban a Dunántúlon várható több helyen kisebb havazás, hószállingózás, a délebbi tájakon eső, havaseső. Reggel -5,0, délután 0,+5 fok lesz.

Szombaton

szárazabb levegő lesz felettünk, így több órás napsütésben bízhatunk, számottevő csapadék nélkül. A hajnali -1,-7 fokról délutánra 0,+5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap és hétfőn

egy tőlünk délre elhaladó ciklon miatt ismét a felhők lesznek túlsúlyban. Jelenleg az a legvalószínűbb, hogy az ország déli harmadán, esetleg felén fordulhat elő havazás, a délkeleti tájakon vegyes halmazállapotú csapadék. Észak felé haladva csökken a havazás esélye. A ciklon pályájában azonban még mindig van némi bizonytalanság. Hűvös, januárnak megfelelő időjárás várható fagyos (-1,-7 fok közötti) éjszakákkal és -1,+4 fok közötti délutánokkal.

A jövő hét nagy részében

folytatódik az átlagos januári időjárás kevéssel fagypont feletti nappalokkal. A hét közepén újra növekszik a csapadék esélye, amely nagyobb valószínűséggel még hó formájában hullhat. Jelentősebb enyhülésre egyelőre továbbra is január 18-a után van kilátás.