Az idei tél eddigi leghidegebb hete előtt állunk

Továbbra is marad a hideg, igazi januári időjárás, sőt egyre valószínűbb, hogy az előttünk álló hét második felében további erős lehűlés érkezik. A következő 7 nap tehát minden bizonnyal az idei tél eddigi leghidegebb, de még korántsem biztos, hogy leghidegebb hete lesz.

Hétfőn

az északi-északnyugati megyékben már időnként felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap, ugyanakkor dél-délkelet felé haladva egyre zártabb lesz a felhőtakaró, és főként az ország déli-délkeleti harmadán számíthatunk kisebb havazásra, hószállingózásra. Reggel -1,-8, délután -1,+4 fok várható, ami nagyjából megfelel az ilyenkor szokásosnak.

Kedden

már csak a déli-délkeleti megyékben marad borult az ég, és ott várható egyre kevesebb helyen hószállingózás, gyenge hóesés. Az ország nagy részén a változóan felhős ég mellett kisüthet legalább néhány órára a Nap. Este aztán északnyugat felől felhősödés kezdődik, és északnyugaton fordulhatnak elő hózáporok. A hőmérsékletben nem lesz változás.

Szerdán

egy hidegfront vonul át felettünk, ezért a gyakori felhősödésből főként a nap első felében fordulnak elő több helyen hózáporok, kisebb havazások, miközben megélénkül az északnyugati szél. Reggel -6,0, délután 0,+5 fok várható.

A hét második felében

élénk-erős északias széllel egyre hidegebb, sarkvidéki eredetű légtömegek árasztják el térségünket. A nappali felmelegedés eleinte 0, a hétvégén már országszerte fagypont alatt alakul. Az éjszakák egyre zordabbak lesznek: a hét legvégén a fagyzugos völgyekben -15 fok körüli, sőt -20 fok közeli fagyok sem kizártak. Ebben az időszakban inkább a száraz időjárás lesz jellemző, inkább csak elszórtan alakulhat ki hólepel a hózáporokból. A lehűlés mélypontja vasárnap lehet.