Esős szerda, aztán csütörtökön markáns lehűlés erős-viharos széllel

Szerdán

továbbra is borongós, csapadékos időre van kilátás. Az ország nagy részén eső várható, azonban reggel északon-északkeleten, estétől pedig északnyugaton havazás valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0,+12 fok között alakul, északon az alacsonyabb, dél felé haladva a magasabb értékekkel.

csütörtökön

hajnalban egyre nagyobb területen havazásba megy át az eső, de a hideg levegő bezúdulásával párhuzamosan a csapadékzóna kelet felé halad tovább. Éppen ezért bizonytalan a lehulló hó megmaradása.Napközben északnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, egyre kevesebb helyen várható akkor már havazás. Az erős-viharos északnyugati széllel délutánra már országszerte -1,-7 fok közé zuhan a hőmérséklet, de a hőérzet ennél alacsonyabb lesz.

A hét második felében fagyos idő

Az átvonuló hidegfront mögött péntektől már hideg, szibériai eredetű légtömegek lesznek felettünk. Éjszakánként -7,-14, de a derült, hófedte tájakon akár -15,-20 fok közé is süllyedhet a hőmérő higanyszála. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1,-7 fok között alakul majd. A hét második felében már számottevő csapadék nem valószínű, a többórás napsütés mellett inkább csak helyenként, vasárnap esetleg elszórtan fordulhat elő hózápor, hószálligózás.