Egy kicsit enyhül, de továbbra is az átlagosnál hidegebb, télies marad az idő

Szombat hajnalban az ország nagy részén -10, a fagyzugos északi völgyekben -20 fok alá, sőt Zabarban közel -26 fokig süllyedt a hőmérséklet. Ezzel túl vagyunk a mélyponton, de még a következő napokban sem lesz melegünk.

Vasárnap

reggelre már „csak” -6,-12 fok közé csökken a hőmérséklet, de a fagyzugos északi völgyekben még mindig súrolhatja a -20 fokos értéket a hőmérő higanyszála. Délutánra 0 fok köré melegszik a levegő, azonban az élénk-erős északias szél miatt nem sokat érzünk majd az enyhülésből. Továbbra is több órás napsütés lesz, az időnként megnövekvő felhőzetből csak helyenként fordulhat elő hózápor.

A jövő hét elején

marad a hideg, télies idő: éjszakánként -5,-15, délutánonként pedig -3,+2 fok között alakul a hőmérséklet. Továbbra is a napsütés lesz túlsúlyban, de hétfőn keleten, kedd estétől nyugaton kisebb hószállingózás, hózápor már nem kizárt.

Kilátások a jövő hét további részére

A hét közepén már nedvesebb légtömegek érkeznek térségünkbe, így több lesz a felhő, és növekszik a csapadék esélye, ami többnyire hó, nyugaton vegyes halmazállapotú is lehet. Az éjszakai fagyok szelídülnek, a nappali felmelegedés 0 fok közelében maradhat. A hét második felében ugyanakkor már enyhülés valószínű, de ennek mértéke még nagyon bizonytalan.