Az ország nagy részén enyhe, kora tavaszias hétvége lesz sok felhővel

A következő napokban nyugat-délnyugat felől enyhe légtömegek áramlanak fölénk, de az ország északkeleti része kicsit nehezebben szabadul a téltől.

Pénteken

alapvetően sok felhő borítja az eget, amelyből főként északon-északkeleten hullhat kevés eső, illetve az északkeleti határ közelében vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Délutánra általában 8-10 fok köré melegszik a levegő, de északkeleten még mindig +1,+5 fok között maradhatnak a maximumok.

Szombaton és vasárnap

éjszakánként -4,+4 fok közé csökken a hőmérséklet, és többfelé képződik pára, illetve köd, amely napközben fokozatosan feloszlik. Az ország nagy részén a zsugorodó rétegfelhőzet mellett legalább pár órás szűrt napsütésre számíthatunk, miközben jellemzően 8-13 fok közé melegszik a levegő. Elszórtan azonban maradhatnak tartósan felhős, párás vidékek, ahol még mindig 5 fok alatt alakulnak a maximumok. Erre legnagyobb esély az ország északkeleti harmadán van.

Kilátások a jövő hétre

a hét nagy részében kitarthat a nyugodt, eseménytelen, kora tavaszias hangulatú időjárás 0 fok közeli éjszakákkal és +10 fok körüli nappalokkal. Délnyugaton azonban ennél melegebb, míg északkeleten, valamint a tartósan ködfelhős tájakon ennél hidegebb is lehet. Előreláthatólag a jövő hét második felében érheti el térségünket egy lehűlést hozó hidegfront, és ezt követően fordulhat kissé változékonyabbra időjárásunk, de ebben még nagy a bizonytalanság.