Közel 25 fokos meleggel indul az április, aztán hétvégére megérkezik az erős lehűlés

Hamisítatlan szeszélyes, áprilisi idő vár ránk a következő egy hétben: a kora nyárias csütörtök után hétvégére 10-12 fokos lehűlés érkezik, de a jövő hét elején máris melegedés várható.

Csütörtökön

A hajnali 5-12 fok után délután 20-25 fok közötti kora nyárias melegre van kilátás. Az érkező hidegfront előtt még kisüthet több órára a Nap, azonban délutántól egyre több gomolyfelhő képződik, az esti óráktól pedig főként északon-északkeleten már elszórtan záporok, sőt zivatarok is kialakulhatnak.

Pénteken

hajnalban át is vonul felettünk a hidegfront, így a reggeli órákig többfelé kell esőkre, záporokra számítani. Napközben aztán észak-északnyugat felől gyorsan csökken, felszakadozik a felhőzet, és inkább már csak keleten fordulhat elő egy-egy zápor. Az élénk-erős északias széllel már 13-18 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, ami ugyan jelentős visszaesés, de nagyjából megfelel az április elején elvárhatónak.

Szombaton és vasárnap

már az átlagosnál hidegebb, szeles időre van kilátás. A néhány órás napsütést gyakran zavarják felhők, amelyekből elszórtan záporok, a hegyekben akár hózáporok is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szombaton -1,+5, vasárnap már mindössze -4,+3 fok között alakul, és délutánonként sem lesz melegebb 9-14 foknál.

A jövő hét első napjaiban

egy közeledő frontrendszer előtt ismét emelkedő pályára áll a hőmérséklet, újra egyre közelebb kerülünk a 20 fokos maximumokhoz, de a hét elején még mindig számíthatunk éjszakai fagyokra.