Kedden markáns hidegfront érkezik – több helyen havaseső, havazás is lehet

Húsvét hétfőn

az ország jelentős részén fagypont alá (-5,+2 fok) süllyed a hőmérséklet. Délutánra aztán a sok napsütés és a fölénk érkező enyhébb légtömegek hatására már 13-18 fok közé melegszik a levegő. Este ugyanakkor északnyugat felől már meg is érkezik a markáns hidegfront, így ekkor északnyugat felől elered az eső.

Kedden

a hidegfront hatására hajnalban és reggel még többfelé, majd napközben északnyugat felől egyre kevesebb helyen kell esőre, majd havasesőre, havazásra készülni. Főként a magasabban fekvő tájakon, de néhol akár síkvidéken átmenetileg kifehéredhet a táj. Az erős északnyugati széllel +3,+8 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

Szerdán és csütörtökön

erősen szeles, hideg időre van kilátás. A napsütést gyakran zavarják felhők, amelyekből elszórtan záporok, hózáporok alakulnak ki. Egyre nagyobb területre visszatérnek az éjszakai fagyok, délutánonként pedig mindössze +8,+10 fok közelében tetőzik a hőmérséklet.

Péntektől

fokozatos melegedésre, javulásra számíthatunk. Az éjszakai fagyok lassanként eltűnnek, a nappali felmelegedés pedig fokozatosan 15-17 fok köré erősödik. Az enyhülő tendencia ugyanakkor nem sokáig tart: a hét legvégén/jövő hét elején újabb hidegfront érkezése valószínű, és ezzel már egy csapadékosabb periódus veheti kezdetét.