Hétvégére visszatér a kellemesen enyhe tavasz, de addig még késő télies napok előtt állunk

A kedden érkezett hidegfront az ország nagy részére visszahozta a telet: északkeleten és délnyugaton többfelé összefüggő hótakaró alakult ki. A következő napokban még marad a télies hangulat, péntektől aztán változás kezdődik.

Szerdán

hajnalban az ország jelentősebb hányadán -5, 0 fok közötti fagyra kell készülni, de a hófedte, derült tájakon -6,-10 fok közötti értékek sem kizártak. Napközben felhőátvonulásokra számíthatunk, amelyekből az erős-viharos szélben záporok, hózáporok alakulnak ki néhol dörgés, villámlás kíséretében. Délután is csupán +5,+11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön

egy újabb hideg (-6,+2 fok) éjszakát hűvös (+6,+11 fok) nappal követ. A napsütés melletti felhősödésből ismét szórványos jelleggel fordulnak elő hózáporok, záporok és marad a kellemetlenül erős-viharos északnyugati szél.

Péntektől – vasárnapig

délies áramlással egyre melegebb légtömegek érkeznek térségünkbe. Az éjszakai fagyok fokozatosan egyre kisebb területet érintenek, de csak lassan tűnnek el. A nappali felmelegedés péntekre 11-16, a hétvégére már 15-20 fok közé erősödik. A többórás napsütés mellett hétvégén még csak helyenként érkezhetnek záporok, de vasárnap már növekszik a felhők mennyisége. A jövő hét elején aztán újabb jelentős változás körvonalazódik: változékonyabb, csapadékos időszak veheti kezdetét.