Tartósan hűvös marad az időjárás – hétvégétől újabb csapadék érkezik

Egyelőre nem térünk vissza a hőmérsékleti hullámvasútra. A következő napokban ugyan erősödik a nappali felmelegedés, de még így is az átlagosnál hűvösebb marad az idő, és ebben a helyzetben tartósan nem is lesz változás. A hétvégétől pedig ismét több hullámban csapadék érkezik.

Csütörtökön

reggel -1,+4, délután 6-11 fok között alakul a hőmérséklet. A sok felhő mellett délutántól már rövid időszakokra előbújhat a Nap, de keleten többfelé máshol elszórtan előfordulhat eső, zápor, a hegyekben havaseső, hó. Továbbra is élénk-erős, főként a Dunántúlon viharos északnyugati szél fúj.

Pénteken

az ország egy részén fagyosan (-3,+3 fok) indul a reggel, majd délután 10-12 fok közelébe „melegszik” a levegő, ami még mindig jóval alacsonyabb az ilyenkor elvárhatónál. A napos időszakok mellett továbbra is a felhőké lesz a főszerep, azonban ekkor már csak kevés alakulhatnak ki záporok.

A hétvégén

eleinte még szárazabb időre van kilátás, de szombat délutántól dél felől újra nedves léghullámok közelednek, így egyre inkább növekszik az eső, zápor esélye, amely vasárnap már többfelé meghatározó lehet. A hétvégi maximumok 10-15 fok között várhatóak, szombat reggel pedig néhol még gyenge fagy sem kizárt.

A jövő hét első felében

átmeneti szünet után újból csapadékosabbra fordul időjárásunk. Különösen kedden sokfelé nyílik esély kiadósabb esőre. Egyelőre marad az átlagosnál hidegebb időjárás. Számottevő javulásban, vagyis tartósan száraz, napos, kellemesen meleg időjárásban a jövő héten még nem érdemes reménykedni.