Hétvégén egy kis ízelítőt kapunk a nyárból – többfelé 25, néhol 28-29 fok is lehet

A hét eleji hidegrekordok és hűvös időjárás után a következő napokban lassan, a hét közepétől már intenzíven melegszik a levegő. Idén először súrolhatjuk a 30 fokot is, természetesen csak délen. A felmelegedés azonban rövid életű lesz.

Kedden és szerdán

főként a fagyzugos északi völgyekben még gyenge éjszakai fagyok továbbra is előfordulnak, és a nappali felmelegedés ugyan fokozatosan erősödik (kedden:10-16, szerdán 12-19 fok), azonban ez még mindig alacsonyabb az ilyenkor elvárhatónál. Kedden eleinte délnyugaton-nyugaton, délutántól már máshol is a felhők kerülnek túlsúlyba, és kedden délnyugaton-nyugaton, szerdán főként délen várható gyenge eső/zápor, máshol kisebb a csapadék esélye.

Csütörtöktől – vasárnapig

egy tőlünk nyugatra lévő ciklon előoldalán érkezik fölénk a meleg levegő. Az éjszakák egyre inkább 10 fok köré, majd a fölé enyhülnek, a nappali felmelegedés pedig a kezdeti 18-23 fokról szombatra már 20-29 fok közé erősödhet, délen a 30 fok közeli értékekkel. A napsütés ugyanakkor nem lesz zavartalan, az erős gomolyfelhősödésből a fülledt, meleg időben minden nap elszórt jelleggel záporokra, zivatarokra érdemes készülni. A felmelegedés bekövetkezésének esélye nagy, ugyanakkor az azt véglegesen lezáró hidegfront érkezése körül elég nagy a bizonytalanság. Az asztrológiai jelzések arra utalnak, hogy pénteken éjjel csak egy érintő hidegfront vonul át felettünk, ami lehűlést nem hoz, sőt szombatra tovább erősödik a a nappali felmelegedés. A jövő hét első napjaiban már nagy valószínűséggel hazánkat is hideg légtömegek árasztják el, azonban kis valószínűséggel már vasárnapra megérkezhet a lehűlés. A következő napokban egyre pontosabban a látszik lehűlés menetrendje.