Vasárnap hajnalban sokfelé záporok, zivatarok, hétfőre országszerte lehűlés várható

Vasárnap

eleinte még keleten-északkeleten további záporok, zivatarok alakulhatnak ki, majd a csapadékzóna elhagyja az országot, és átmenetileg több órára kisüt a Nap, a hőmérséklet pedig az élénk-erős délnyugati szélben az ország délkeleti kétharmadán 20-25 fok közé emelkedik. Északnyugat felől ugyanakkor egy érkező hidegfront hatására újból növekszik a felhőzet, így Dunántúl északi felén már nem lesz melegebb 14-19 foknál. A front felhőzetéből ugyanakkor már csak elszórtan fordulnak elő záporok. Az északnyugatira forduló széllel délutántól már egyre nagyobb területen csökken a hőmérséklet.

Hétfőn

a hidegfront mögött már az egész országban frissebb, 15-20 fok közötti maximumokra és élénk északnyugati szélre van kilátás. Eleinte több, később egyre kevesebb felhő zavarja a napsütést, záporok pedig csak néhol fordulnak elő.

A jövő hét további részében

kissé hullámzó, de a hét egészét nézve összességében az ilyenkor szokásos hőmérsékletre van kilátás. Kedden, illetve péntek környékén érkezhet egy-egy hidegfront, amikor nagyobb eséllyel fordulhat elő csapadék, és inkább kevéssel 20 fok alatt alakul a nappali felmelegedés. Az időszak nagy részében pedig a 20 fok körüli, illetve kevéssel a feletti értékek lesznek túlsúlyban.