Egyre valószínűbb, hogy a jövő hét elején nyáriasra fordul az idő – legalább néhány napra

Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a jövő hét elején ismét ízelítőt kaphatunk a nyárból, ezúttal azonban már egy kicsit hosszabb időre is, mint az előző hétvégén. Abban azonban elég nagy a bizonytalanság, hogy pár napnál tovább is vendégünk marad-e a nyárias időszak.

Szerdától – szombatig

folytatódik a változékony, tavaszias, időnként késő tavaszias időjárás hullámzó hőmérséklettel. A keddi száraz, napos, átlagos május eleji idő után szerdán egy hidegfront előterében 20-24 fok közé melegszik a levegő. Délutántól azonban a hidegfront miatt északnyugat felől már egyre több felhőre, esőkre, záporokra, zivatarokra és hirtelen lehűlésre kell számítani erős északnyugati szél kíséretében. Csütörtökön hűvösebb, sok felhővel tarkított szeles idő, pénteken átmeneti melegedés várható, majd hidegfront érkezik záporokkal és erős széllel, amely mögött még szombaton is mérsékelt lesz a nappali felmelegedés.

Vasárnaptól erős melegedés

Vasárnaptól egy tőlünk nyugatra lévő ciklon előterében délies áramlással jelentős és gyors felmelegedés kezdődik. Vasárnap 20-22, a jövő hét elején már inkább 25-26 fok körüli nyárias melegre van kilátás, de néhol akár a 30 fokot is súrolhatjuk majd. A felmelegedés nagy valószínűséggel bekövetkezik, ugyanakkor az már korántsem olyan biztos, hogy huzamosabb ideig nyárias marad az időjárás. A jövő hét közepén ugyanis már megközelíti térségünket nyugat felől a frontzóna, így növekszik a csapadék, valamint ezzel együtt a lehűlés esélye is. Most az tűnik valószínűnek, hogy a hét közepe táján lesz egy visszaesés a hőmérsékletben, amit átmeneti visszamelegedés, majd május 17-e körül újabb lehűlés és csapadék követ. Mindenesetre az asztrológiai jelzések alapján a május 11-18-a közötti időszakban egy kiadósabb csapadékkal járó ciklon is érintheti térségünket, tehát a tartósan meleg, napsütésben gazdag nyárias időjárás egyelőre még bizonytalan lábakon áll. Érdemes követni a frissülő prognózisokat.