Itt a friss kéthetes előrejelzés – napsütéses nyári idő, kiadós eső és lehűlés is várható

Egyelőre még mindig nem nyugszik meg tartósan a légkör felettünk, vagyis folytatódik a változékony időjárás: jelentősebb mennyiségű aranyat érő esőre és lehűlésre továbbra is fel kell készülni, emellett azonban már nyarat idéző napsütéses napok is várnak ránk.

Május 6 – 13

a csütörtöki szárazabb, hűvösebb nap után alig melegszik az idő, pénteken máris itt lesz a következő hidegfront záporokkal, erős széllel és lehűléssel, amely mögött még szombaton is mérsékelt lesz a nappali felmelegedés. Vasárnaptól a jövő hét közepéig azonban már erős melegedés következik, ízelítőt kapunk a nyárból: eleinte 20-22, majd 25-27 fok köré emelkedik a maximum hőmérséklet, emellett pedig végre sokat süt majd a Nap. Ebben a helyzetben a jövő hét közepén, május 13-a körül lesz változás, amikor is egy frontzóna érkezhet esőkkel, záporokkal és lehűléssel. Nagyobb mennyiségű csapadék lehullására is van lehetőség ekkor.

Május 14 – 20

A május 13-a környékén bekövetkező lehűlés után átmenetileg újra melegedés várható, de előreláthatólag már mérsékeltebb formában, ráadásul ez a melegedő tendencia sem tűnik nagyon tartósnak és zavartalannak, ugyanis május 17-e körül újra hűvösebb, nedvesebb légtömegek közelíthetik meg térségünket. A hónap középső harmadában pedig jók az esélyek egy kiadósabb csapadékkal járó időjárási helyzet kialakulására (az előbb említett 13-14, vagy 17-e környékén.) Az időpont közeledtével már pontosabban látszik ennek megvalósulási valószínűsége.