Hétvégén még csak tavaszias, a jövő hét elején már igazi nyári idő lesz

Szombattól majdnem a jövő hét közepéig napsütésben gazdag, egyre melegebb időszak következik. A jövő hét első felében már a 30 fokot is súrolhatja a hőmérséklet, de most hétvégén még kimondottan csípősek lesznek az éjszakák.

Szombaton és vasárnap

sok napsütésre, egyre kevesebb gomolyfelhőre számíthatunk fokozatosan erősödő nappali felmelegedéssel. Szombaton 16-17, vasárnap már 21-22 fok köré emelkedik a hőmérséklet a délutáni órákban. Az éjszakák azonban hidegek lesznek: szombaton hajnalban 0,+7, vasárnapra virradóra pedig -2,+6 fok közé süllyed a hőmérséklet. Főként a fagyzugos északi völgyekben és a középső országrészben van a legnagyobb esély gyenge fagyra.

Hétfőn és kedden

már a nyarat idézi az időjárás: az éjszakák egyre enyhébbek lesznek, a legmelegebb délutáni órákban pedig hétfőn 22-27, kedden már 24-29 fok közé melegedhet a levegő. Mindehhez pedig sok napsütés társul majd. Egy-egy zápor elvétve esetleg kedden délután alakulhat, de akkor is kis eséllyel.

A jövő hét közepén

nyugat felől nedvesebb és hűvösebb légtömegek közelítik meg térségünket. Szerdán még csak nyugaton, csütörtökön már keleten is 20 fok köré mérséklődhet a nappali felmelegedés, és többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Főként nyugaton akár kiadósabb mennyiségű csapadék sem kizárt.