Hétfőn és kedden napsütéses nyár, aztán szerdán hidegfront érkezik

A hét elején egy kis ízelítőt kapunk ismét a nyárból, de ez még nem lesz tartós, hiszen a hét közepén máris egy hidegfront vet véget a kellemes időnek.

Hétfőn és kedden

alapvetően derült, napos, egyre melegebb időre van kilátás kevés felhővel. Az éjszakák 10 fok köré, illetve kevéssel a fölé enyhülnek, míg a délutáni órákban hétfőn 25, kedden 26-27 fok körüli nyárias értékeket mérhetünk.

Szerdán

nyugat felől hidegfront éri el térségünket, így megnövekszik a felhőzet, amelyből egyre többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, miközben visszaesik a hőmérséklet. A Dunántúlon már csak 16-21, ettől keletre még 21-26 fok valószínű.

A hét második felében

változékony, mérsékelten meleg időre van kilátás, péntekig gyakori csapadékkal, majd szombaton és vasárnap átmenetileg szárazabb légtömegek érkezhetnek fölénk. A maximumok eleinte 20 fok közelében, a tartósan felhős, csapadékos tájakon ez alatt lesznek, a hét végéhez közeledve aztán kissé melegedő tendencia valószínű, akár 20-26 fok közé is erősödhet a nappali felmelegedés. A hét legvégén/jövő hét elején aztán újabb lehűlés és csapadék körvonalazódik.