Pár napon belül végre olyan idő lesz, ami június elején elvárható

A következő napokban fokozatosan egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így lassanként végre olyan idő lesz, ami június elejének megfelelő.

Csütörtökön

reggelre 6-11 fok közé csökken a hőmérséklet, de a fagyzugos területeken még mindig előfordulhat 5 fok alatti hideg. Délután kellemes, mérsékelten meleg, 20-25 fok közötti értékeket mérhetünk. A napsütés ugyan nem lesz zavartalan, sok gomolyfelhő képződik, de ezekből inkább csak nyugaton fordulhat elő egy-egy zápor/zivatar.

Pénteken

a friss (8-13 fok) fok reggel után a több órás napsütés és a fölénk érkező meleg levegő hatására már 22-28 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A gomolyfelhőkből zápor, zivatar csak néhol fordulhat elő.

Szombaton

kicsit még tovább, 23-29 fok közé erősödik a nappali felmelegedés, sőt délen akár 30 fok sem sem kizárt. A napos idő után egy közeledő frontrendszer hatására délutántól erősödik a gomolyfelhő-képződés, és a késő délutáni/esti óráktól főként nyugaton és északon már záporok, zivatarok alakulnak ki.

Vasárnap és hétfőn

nedvesebb és kissé hűvösebb levegő áramlik fölénk, így kevesebb napsütésre, több felhőre kell készülni. Mindkét nap több helyen fordulhat elő zápor, zivatar, miközben a nappali felmelegedés néhány fokkal mérséklődik, különösen a nyugati tájakon. Drasztikus, tartós lehűléstől ugyanakkor nem kell tartani, ezt követően is folytatódik a kora nyárias hangulatú időjárás.