Visszatér a kánikula – hét elején érkezik a második hőhullám, de csak pár napig tart

A hétvégére érkezett felfrissülés ellenére is az ilyenkor szokásosnál melegebb maradt az időjárás, ráadásul hétfőtől újra magasabb fokozatra kapcsol a nyár, azonban ez a hőhullám már csak pár napig tart.

Hétfőn, kedden és szerdán

az élénk délies széllel egyre forróbb levegő áramlik fölénk: hétfőn 30-35, keddtől már 32-37 fok közötti hőség várható, az éjszakák pedig újra fokozatosan 20 fok közelébe enyhülnek. A sok napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, amelyekből hétfőn és kedden főként északkeleten-keleten, szerdán pedig északon-északnyugaton fordulhat elő egy-egy hűsítő zápor/zivatar. Szerda délután északnyugat felől már megközelíti térségünket egy hidegfront, így a Kisalföldön ekkor már elkezdhet mérséklődni a hőség.

Csütörtökön

Eléri térségünket a hidegfront, amelynek útját többfelé záporok, zivatarok, illetve északnyugatira forduló szél jelzi majd. A Dunántúlon már csak 25 fok körül, délkeleten-keleten még 30 fok felett tetőzik a hőmérséklet.

Péntektől

Az elmúlt hetekhez képest változékonyabb időszak következik, hullámzó hőmérsékletekkel. Gyakrabban, néhány naponta érkeznek majd felfrissülést hozó frontok, amelyek csapadékot is okoznak. A nyárias időjárástól azonban egyáltalán nem kell elbúcsúznunk, ugyanis a frontok közötti periódusokban számíthatunk napsütéses, meleg, sőt kánikulai napokra is, de ezek a meleg periódusok előreláthatólag rövidebbek és kevésbé intenzívek, így könnyebben elviselhetőek lesznek, mint amit júniusban tapasztalhattunk.