Tovább fokozódik a kánikula – hétvégén kezdődik változás

Hétfőtől – péntekig

továbbra is marad a hőség, sőt kicsit tovább fokozódik a kánikula. A hét eleji 31-36 fokról a hét közepére már 32-38 fok közé erősödik a nappali felmelegedés, de csütörtökön, illetve pénteken az Alföldön akár a 40 fokot is súrolhatja a hőmérő higanyszála. Az éjszakák mindeközben egyre kevésbé hoznak felfrissülést. A sok napsütést időnként több gomolyfelhő zavarja, azonban nyárias zivatarok csak helyenként, nagyobb eséllyel északon, valamint nyugaton alakulhatnak ki.

Hétvégén

nyugat felől már lassanként hűvösebb és nedvesebb légtömegek közelítik meg térségünket, így először a Dunántúlon, legkésőbb a jövő hét elejére a keleti megyékben is megszűnik a hőség, a lehűléssel együtt pedig növekszik a záporok, zivatarok esélye. Lokálisan akár nagyobb mennyiségű csapadék, illetve károkozó események is előfordulhatnak.

Augusztus első hete

változékonyabb időjárást tartogat hullámzó hőmérséklettel. Záporokra, zivatarokra több alkalommal is számíthatunk, továbbá ebben az időszakban 1-2 napra akár jelentősebben felfrissülhet a levegő, amikor az ország egy részén 25 fok alatt maradhatnak a maximumok.