A hét elején hidegfront hoz lehűlést – kora ősziesre fordul az időjárás

A hosszú hétvégén még kitart a kellemesen meleg, sőt kissé tovább melegedő nyárias idő, aztán hétfőn nyugat felől lehűlés kezdődik, így a nyár utolsó hete már inkább kora őszies hangulatú lesz.

Vasárnap

reggel 10-18, délután 27-32 fok várható. A napsütést időnként gomoly-, illetve fátyolfelhőzet szűri, de estig csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor.

Hétfőn

hajnalban északnyugat felől megérkezik a front, ezért eleinte nyugaton-északnyugaton, majd napközben a középső-, később a keleti megyékben is záporokra, zivatarokra kell számítani. A szél északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, ezzel pedig már 20-26 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, de az ország délkeleti harmadán a front érkezése előtt még 30 fok köré emelkedhet a hőmérséklet.

Keddtől

változékony, szeles, mérsékelten meleg, kora őszies jellegű időjárásra van kilátás. Éjszakánként 10-16, délutánonként jellemzően 18-26 fok között alakul a hőmérséklet. Elszórt jelleggel szinte minden nap kialakulhatnak záporok, sőt van esély arra is, hogy a jövő hét folyamán az ország egy részét egy kiadósabb esőzést okozó csapadékzóna is elérje. Az igazi strandidő a jövő hét végéig nagy valószínűséggel nem tér vissza, azonban több jelzés is arra utal, hogy szeptember elején újra erőre kap a nyár, így a mostani hűvösebb periódus egyelőre csak egy kis ízelítő lesz az őszből.