Az igazi nyár egyelőre nem tér vissza – csütörtökön újabb hidegfront érkezik

A hétfőn érkezett hidegfront mögött keddre már a délkeleten élők is búcsút inthetnek a meleg nyári időnek, ami ezen a héten már nem is tér vissza.

Kedden

hajnalban a keleti-délkeleti megyékben okoz borongós, csapadékos időt a hidegfront, majd országszerte kisüt több órára a Nap, de aztán újra gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, amelyből délután országszerte többfelé fordulnak elő záporok, miközben élénk-erős északnyugati szél fúj. Reggel 10-19, délután 22-27 fok várható.

Szerdán

már kevesebb felhőre, több napsütésre és csak helyenként kialakuló záporokra kell számítani. Ennek ellenére marad a mérsékelten meleg nyárutó: hajnalban 9-14, délután 21-26 fok valószínű, azonban az élénk-erős északnyugati szél ronthat a hőérzeten.

Csütörtökön

a friss (7-13 fok) hajnal után ismét 21-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A kezdeti napos idő után délutántól egy közeledő hidegfront hatására újra egyre több felhő érkezik északnyugat felől, és estétől már egyre többfelé záporok alakulnak ki.

Péntektől – vasárnapig

a hidegfront mögött hűvös, változékony, gyakran felhős, kissé szeles időre van kilátás. Éjszakánként 7-15, délutánonként 18-25 fok közötti hőmérséklet valószínű. Különösen pénteken a nap első felében a front mentén, majd hétvégén nagyobb a csapadék esélye. Ez utóbbi akár kiadósabb is lehet a ország egy részén, azonban ebben még van bizonytalanság.