Marad az őszies idő – hétvégén főként délen és keleten valószínű kiadós eső

A nyár utolsó hétvégéje sem hoz javulást, továbbra is az ilyenkor szokásosnál hűvösebb, őszies jellegű időre van kilátás, ráadásul dél felől egy újabb csapadékzóna közeledik.

Szombaton

hajnalban 6-11 fok közé csökken a hőmérséklet, és foltokban pára-, illetve köd is képződik. Napközben aztán dél felől fokozatosan beborul az ég, és az ország déli-délkeleti, illetve keleti megyéiben egyre nagyobb valószínűséggel ered el az eső. A csapadékzóna pontos útvonala még mindig nagyon bizonytalan. A legvalószínűbb az, hogy az ország északi-, valamint nyugati harmada száraz marad, ezeken a tájakon inkább csak záporok fordulnak elő, és néhány órára a Nap is kisüthet. Arra is van azonban esély, hogy a csapadékzóna északabbra húzódik, és ez utóbbi területeket is érinti. Délután jellemzően 20-21 fok körül alakul a hőmérséklet, de a tartósan esős, borongós vidékeken 15-19 foknál nem lesz melegebb. A délkeleti megyékben jó eséllyel nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat.

Vasárnap

Hajnalban délkeleten-keleten még többfelé eshet, aztán országszerte változóan felhős, kissé szeles időre van kilátás szórványos záporokkal. Hajnalban 7-13, délután 18-23 fok valószínű.

Kilátások a jövő hétre

A jövő hét előrejelzése bizonytalanabb a szokásosnál. Egyelőre úgy tűnik, hogy a hét első felében még csak visszafogottabb, majd a hét második felében már határozottabb javulásra van esély. A hétvégére akár újra visszatérhetnek a 25 fok körüli vagy a feletti nyárias maximumok. A következő napokban pontosabban látszik majd a felmelegedés mértéke és tartóssága.