Véget ér a szeptemberi nyár – péntektől igazi őszi idő várható

Csütörtökön

délután még csak néhol fordulhat elő kisebb csapadék, majd az esti-éjszakai óráktól az érkező hidegfront hatására nyugat felől egyre többfelé kell esőre, záporra, néhol zivatarra számítani, miközben északnyugatira fordul a szél. Reggelre a sok felhő miatt csak 13-20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken

reggel és délelőtt még többfelé várható eső, zápor (főleg északon kiadósabb mennyiségben), aztán délután a csapadékzóna egyre inkább kelet felé húzódik vissza, ezzel együtt pedig északnyugat felől már a felhőzet is elkezd felszakadozni. Az élénk-erős északnyugati széllel 17-24 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, de délkeleten még pár fokkal melegebb is lehet ennél.

Hétvégén

az ilyenkor szokásosnak megfelelő szeptemberi időjárásra van kilátás: délutánonként 19-24, éjszakánként eleinte 10-15, majd 7-12 fok közötti hőmérséklettel. A napos időszakokat vasárnap gyakrabban zavarják felhők, és akkor főként nyugaton-délnyugaton lesz több felhő az égen, és néhol ott fordulhat elő kisebb eső, zápor.

A jövő hét első felében

további lehűlés valószínű: a minimumok kevéssel 10 fok alá, a maximumok pedig a 15-20 fok közötti tartományba esnek vissza. Egy tőlünk délre található ciklon hatására több felhőre számíthatunk, de a hazánkat érintő csapadék mennyisége, illetve területi elhelyezkedése még bizonytalan. Nagyobb eséllyel az ország déli harmadán, azonban kis valószínűséggel akár északon is számíthatunk esőre. Az viszont nagyon valószínű, hogy hűvös, őszies hangulatú időjárás lesz.