Megint hétvégére javul meg az idő – szép, napsütéses kora ősz lesz

Az esős csütörtök után péntektől javulás kezdődik, és hétvégén már országszerte száraz, kellemesen enyhe, többnyire napos idő várható.

Pénteken

a Dunántúlon már sok napsütés valószínű, ugyanakkor a Dunától keletre eleinte még sok felhő borítja az eget, de délutántól már itt is egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, és időnként kisüt a Nap. Csapadék már egyre kisebb mennyiségben és egyre inkább már csak keleten fordulhat elő elszórt jelleggel. Reggel 4-12, délután 15-20 fok várható, nyugaton és délen a 20 fok közeli értékekkel.

Szombaton és vasárnap

alapvetően a napsütés lesz túlsúlyban, amit csak időnként zavarhat kevés felhőzet. Csapadékra minimális az esély. Az éjszakák csípősek (2-10 fok), többfelé párásak, néhol ködösek lesznek, délutánonként viszont szombaton 20, vasárnap már inkább 22 fok körüli kellemesen meleg időre számíthatunk. Sőt délen-délnyugaton akár a 25 fokot is elérheti a hőmérséklet.

A jövő hét elején

egy nyugat felől közeledő frontrendszer előterében még tovább melegszik a levegő, majd a hét közepe felé közeledve egyre inkább növekszik a csapadék esélye, és ezzel együtt néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.