Szárazabbra fordul, de tartósan hűvös marad az idő – szombattól néhol éjszakai fagyokkal

Az elmúlt két nap csapadékos időjárása után szárazabb, de hűvös légtömegek érkeznek fölénk, így péntektől már végre a Napot is láthatjuk, cserébe viszont kimondottan csípősek lesznek az éjszakák, és marad az átlagosnál mérsékeltebb nappali felmelegedés.

Pénteken

észak-északkelet felől már lassanként csökken, szakadozik a felhőzet, és időnként kisüt a Nap, de a déli-délnyugati megyékben még a felhők lesznek túlsúlyban, és ez utóbbi tájakon még előfordulhat gyenge eső, zápor, egyre kisebb mennyiségben. Az északkeleti-keleti szél élénk, keleten erős lesz. A reggeli 5-11 fokról délutánra 12-19 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délnyugaton az alacsonyabb értékekkel.

Szombaton

már országszerte több órás napsütésre számíthatunk, amit főként délen zavarhatnak felhős időszakok, de ott is csak elvétve, kis eséllyel fordulhat elő egy-egy zápor. Az élénk északkeleti széllel hűvösebb levegő érkezik: hajnalban 3-8, délután 10-16 fok valószínű, azonban a fagyzugos északi völgyekben reggel már gyenge fagyok is előfordulnak.

Vasárnap

már kevesebb napsütésre több felhőre van kilátás, amelyből elsősorban délen-délkeleten valószínű elszórtan eső, zápor, de egyelőre bizonytalan a csapadék térbeli eloszlása. Reggel -2,+8, délután 9-15 fok várható.