Csütörtökön hidegfront érkezik hózáporokkal – igazi téli idő lesz a folytatásban

Szerdán még eseménytelen napunk lesz, majd csütörtökön megérkezik a következő hidegfront, amely elszórtan már hózáporokat is hoz. A front mögött hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek áramlanak fölénk, így igazi januári időjárás vár ránk a folytatásban.

Szerdán

hajnalban párás, helyenként ködös lesz a légkör és -3,-11 fok közé süllyed a hőmérséklet. Délutánra +2,+7 fok közé emelkedik a hőmérséklet, és túlnyomóan napos, derült időre van kilátás gyenge vagy mérsékelt délies légmozgással.

Csütörtökön

átvonul felettünk a hidegfront: északnyugat felől beborul az ég, és többfelé várható csapadék, amely kezdetben inkább eső, majd egyre inkább havaseső, hó formájában hullik. Délután aztán front mögött már felhőátvonulásokra számíthatunk szórványos hózáporokkal, néhol akár hózivatarokkal, miközben megerősödik az északnyugatira forduló szél. Ezekből a hózáporokból lokálisan kifehéredhet a táj. Reggel -1,-6, délután +1,+6 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntektől tartósan télies

Péntektől kezdődően legalább egy héten keresztül nagy valószínűséggel kitart a hűvös, olykor hideg, január végének megfelelő időjárás. Éjszakánként országos fagyra van kilátás, a fagyzugos, hófedte tájakon akár -15 fok körüli értékekkel, míg a maximum hőmérsékletek 0 fok könyékén vagy kevéssel a felett alakulnak majd. A hétvégéig csak elszórtan van esély kisebb havazásra, hózáporokra, azonban január utolsó hetében már akár az ország nagyobb részén is kialakulhat összefüggő hótakaró, ebben ugyanakkor még van bizonytalanság.